KUŘECÍ TIKKA MASALA
KUŘECÍ TIKKA MASALA
BUDEME POTŘEBOVAT:
500g KUŘECÍCH PRSOU
BÍLÝ JOGURT
2 LŽÍCE CITRONOVÉ ŠŤÁVY
2 LŽIČKY MLETÉHO KMÍNU7
1 LŽIČKA MLETÉ KURKUMY
1 LŽIČKA MLETÉ PAPRIKY
1 LŽIČKA GARAM MASALA
1 LŽIČKA MLETÉHO KORIANDRU
1 LŽIČKA CHILLI
1 LŽIČKA NASTROUHANÉHO ZÁZVORU
400g RAJČATOVÉHO PYRÉ
200ml SMETANY KE ŠLEHÁNÍ
SŮL
PEPŘ
Postup přípravy:
V misce smíchejte jogurt, citronovou šťávu, mletý kmín, kurkumu, mletou papriku, garam masalu, mletý koriandr a chilli prášek. Do této směsi přidejte kuřecí kousky, promíchejte a nechte marinovat alespoň 30 minut, ideálně však 2–3 hodiny v lednici. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte marinované kuřecí kousky. Opékejte na středním plamenu, dokud není maso propečené a zlatavé, asi 5–7 minut. Maso poté vyjměte a dejte stranou. Na stejné pánvi přidejte další lžíci oleje a osmahněte nasekanou cibuli, česnek a zázvor, dokud nejsou měkké a voní, asi 5 minut. Přilijte rajčatové pyré a vařte, dokud se směs lehce nezredukuje a nezhoustne, asi 10 minut. Přidejte smetanu a promíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Vraťte opečené kuřecí kousky zpět do pánve a dobře promíchejte s omáčkou. Nechte vařit dalších 5–10 minut, aby se chutě spojily a maso se prohřálo.