Jdi na obsah Jdi na menu
 


KUŘECÍ TIKKA MASALA

KUŘECÍ TIKKA MASALA

 

BUDEME POTŘEBOVAT:

500g KUŘECÍCH PRSOU

BÍLÝ JOGURT

2 LŽÍCE CITRONOVÉ ŠŤÁVY

2 LŽIČKY MLETÉHO KMÍNU7

1 LŽIČKA MLETÉ KURKUMY

1 LŽIČKA MLETÉ PAPRIKY

1 LŽIČKA GARAM MASALA

1 LŽIČKA MLETÉHO KORIANDRU

1 LŽIČKA CHILLI

1 LŽIČKA NASTROUHANÉHO ZÁZVORU

400g RAJČATOVÉHO PYRÉ

200ml SMETANY KE ŠLEHÁNÍ

SŮL

PEPŘ

 

Postup přípravy:

 V misce smíchejte jogurt, citronovou šťávu, mletý kmín, kurkumu, mletou papriku, garam masalu, mletý koriandr a chilli prášek. Do této směsi přidejte kuřecí kousky, promíchejte a nechte marinovat alespoň 30 minut, ideálně však 2–3 hodiny v lednici. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte marinované kuřecí kousky. Opékejte na středním plamenu, dokud není maso propečené a zlatavé, asi 5–7 minut. Maso poté vyjměte a dejte stranou. Na stejné pánvi přidejte další lžíci oleje a osmahněte nasekanou cibuli, česnek a zázvor, dokud nejsou měkké a voní, asi 5 minut. Přilijte rajčatové pyré a vařte, dokud se směs lehce nezredukuje a nezhoustne, asi 10 minut. Přidejte smetanu a promíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Vraťte opečené kuřecí kousky zpět do pánve a dobře promíchejte s omáčkou. Nechte vařit dalších 5–10 minut, aby se chutě spojily a maso se prohřálo.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář