Jdi na obsah Jdi na menu
 


THAJSKÉ KARI

BUDEME POTŘEBOVAT

Šťáva z jedné limetky

Sójová omáčka

Bílé tofu

Bambusové výhonky

Celer

Mrkev

Zelené lusky

Koriandr

Šťáva z jedné limetky

1-2 lžíce kokosového oleje

Zázvorový kořen

Cibule velká

Česnek

Kari pasta

Kokosové mléko

Sušené limetkové listy, nebo limetková kůra

 

POSTUP:

Na oleji osmahneme malé kostičky zázvoru, po 2 minutách přisypeme půlkolečka cibule a podélně přepůlené stroužky česneku. Když je vše dozlatova, přidáme kari pastu (např. zelenou), trochu kokosového mléka a dobře promícháme, aby se chutě spojily. Poté přidáme zbytek kokosového mléka, vsypeme na tenké plátky nakrájené tofu (postupně se v omáčce rozpadne na menší kusy), z bambusových výhonků vylijeme vodu a vhodíme je do hrnce. Pokud máme, přidáme též 3 limetkové listy, které se při jídle vyndavají. Vaříme půl hodiny a 10 minut před koncem vhodíme na tenké proužky nakrájenou mrkev a na kolečka nakrájený celer. Úplně na konci vhodíme mražené zelené lusky, limetkovou šťávu a listy koriandru. Dochutíme solí či sojovou omáčkou dle potřeby a podáváme s jasmínovou rýží.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář